Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij agendaitem: 'Bijeenkomst PvdA over 30 km gebieden'
06mrt

Bijeenkomst PvdA over 30 km gebieden

Maandag 6 maart 2017, van 19:30 uur tot 21:00 uur.

De algemene klacht van bewoners is dat er veel te hard gereden wordt door automobilisten. De laatste jaren zijn we in Dordrecht dan ook druk bezig met het aanwijzen van 30 km gebieden. Bewoners vragen hierom, men wil dat hun woonomgeving veiliger wordt en het te hard rijden wordt tegengegaan. De 30 km borden zijn snel geplaatst, alleen de inrichting van de weg laat op zich wachten. In overleg met bewoners en organiaties in de stad is op een aantal plaatsen de weg wel aangepast, met wisselende resultaten. Men is daar niet altijd tevreden over. Automobilisten blijven te hard blijven rijden, zelfs ver boven de 30 km. Maar er wordt niet gecontroleerd.

Terwijl het verhaal is dat een juiste inrichting van de weg de vaart uit het autoverkeer haalt, maar ook dat er dan pas gehandhaafd kan worden. De laatste tijd ontvangen wij echter steeds meer berichten dat er helemaal niet gehandhaafd kan worden in 30 km gebieden – ook niet met de juiste inrichting.

Dit vindt de PvdA heel vreemd, en raadslid Jacqueline van den Bergh wil dan ook duidelijkheid hierover. Er is altijd verteld dat met de juiste inrichting er gehandhaafd kan worden in 30 km gebieden. Daar vragen bewoners ook om. Maar niet dus, hoort de PvdA steeds meer. En als dat echt zo is, dan moeten we opnieuw naar 30 km gebieden kijken, wat inrichting betreft, maar ook hoe toezicht geregeld kan worden.

Daarom vandaag een bijeenkomst met bewoners over 30 km gebieden (inrichting en handhaving)
Meer informatie en de vragen die gesteld worden vindt u op de website.

Contactinformatie:
Locatie: Ferdinand’s Eetlokaal & Bar, Singel 183
Organisator: PvdA Dordrecht
Website:www.pvdadordrecht.nl


Deel dit bericht met je vrienden!