DZS veroordeeld tot nacompetitie

04 mei 2009

DORDRECHT - Grote teleurstelling in de Dordtse Reeweghal, omdat DZS Team Truva zich via de nacompetitie zal moeten zien te handhaven in de Eredivisie. De ploeg van Ries Fok verloor met 5-2, in een rechtstreekse confrontatie met de grootste concurrent. Alleen in theorie is het nog mogelijk dat DZS de playoffs misloopt, maar het doelsaldo van Verest is ruim vijftig doelpunten beter dan dat van de Dordtenaren.

Verslagenheid en woede vochten om de overhand vrijdagavond na afloop van de Eredivisiewedstrijd tussen DZS en Verest Sport (Valkenswaard). Teleurstelling, omdat de nacompetitie een hele klus gaat worden en woede omdat DZS de wedstrijd zelf uit handen heeft gegeven. DZS kwam in de eerste vijf minuten op een redelijk comfortabel ogende 2-0 voorsprong, maar gaf het daarna helemaal weg. Verest trok de stand gelijk voor rust (2-2), kwam vlak na rust op voorsprong en gooide daarna achterin alles potdicht. De stormloop richting het Brabantse doel mocht niet baten, want alle kansen werden verprutst. ,,Ik ben bij de dertiende kans maar gestopt met tellen’’, foeterde trainer Fok na afloop. ,,Er waren gewoon een paar spelers bij vandaag die niet doorhadden waar het om ging vandaag. Dit was dé wedstrijd. Dit hebben we over onszelf afgeroepen’’.

De wedstrijd van volgende week tegen Totelos is nog maar een formaliteit. DZS wordt negende op de ranglijst, omdat Futsalvereniging Weert al uitgevoetbald is. In minimaal vier wedstrijden zullen de Dordtenaren zich moeten zien te handhaven. Eerst volgt een dubbele confrontatie met of FCV (Valkenswaard) of Botafogo (Eindhoven). Eerstgenoemde kan nog kampioen worden. Mocht DZS daarna doorgaan naar de volgende ronde, dan volgt er nog een dubbele ontmoeting met een ploeg uit de Eerste Divisie.

Scoreverloop:

4’         1 – 0     Zakaria Amraoui (Josimar ‘Cocky’ van der Werp)

6’         2 – 0     Ouissam Bouazzoui (Zakaria Amraoui)

7’         2 – 1     Berry Wijnen (Tom Krieckaert)

17’        2 – 2     Tom Krieckaert (vrije trap)

26’        2 – 3     Ad Snoeijen ( - )

34’        2 – 4     Tom Krieckaert ( - )

39’        2 – 5     Ad Snoeijen ( - )

Scheidsrechters: Dhr. Walet (Nuenen) en dhr. Lijzer (Brunssum)