DZS pakt prima uitgangspositie in playoffs

17 mei 2010

DORDRECHT - Met een 1-1 gelijkspel tegen Eredivisieclub FV Snoekie heeft DZS zichzelf in een prima uitgangspositie geplaatst voor de volgende ronde van de Playoffs. De Dordtse Eerste Divisionist heeft aanstaande vrijdag in de Sterrenburghal aan de kleinst mogelijke overwinning genoeg om de tweede ronde te halen, voor een plekje in de Eredivisie.

Het scheelde maar heel weinig, of DZS was zelfs met een overwinning uit Den Haag vertrokken. De gelijkmaker (1-1, Fouad Marfouk) viel tenslotte vijftien seconde voor het einde van de wedstrijd, na een Haagse belegering van DZS-keeper Moussa Jihate. ,,Het is jammer, maar 1-1 is een prima startpunt aanstaande vrijdag’’, glimlachte trainer Samir Yaagobi.

Het was in ieder geval een vreemde avond in de Lipa-hal in het Haagse Laakkwartier. De warming-up werd voor een groot gedeelte gedaan in het donker, omdat de mensen in de hal het niet voor elkaar kregen om de halverlichting aan te krijgen. Met een vertraging van zeker een kwartier liet scheidsrechter Fokkens de wedstrijd beginnen. De scheidsrechter kreeg in de eerste helft assistentie van een zeer jonge arbiter Waleveld (die geen slechte indruk maakte), omdat de gebruikelijke assistent Zwamborn in de file stond. Die verving de jonge scheidsrechter in de rust.

In de rust stond er een 1-0 voorsprong voor DZS op de scoreborden. Een combinatie tussen Abdellatif Ayadi en Jordany Martinus werd door eerstgenoemde langs Snoekie-doelman Attalhaoui geschoten. Verder waren er genoeg kansen over en weer, vooral uit tweede lijn. Trainer Yaagobi kon met tevredenheid terugblikken dat de Haagse ploeg vrijwel geen enkele uitgespeelde kans noteerde. ,,Terwijl wij aardig wat kansen noteerden’’, aldus Yaagobi. ,,Jammer dat we het niet afmaakten’’.

Dat ging zo door in de tweede helft. In de slotfase, na een domme tweede gele kaart voor Marvin Pires, werd de druk van Snoekie op het doel van Moussa Jihate opgevoerd tot een ware wurggreep. Tot vijftien seconde voor het einde hield de jonge Dordtse goalie zijn doel schoon, totdat spelmaker Fouad Marfouk van net buiten het strafschopgebied de bal in de bovenhoek van de goal plaatste; 1-1. ,,Maar vrijdag spelen wíj thuis’’, zegt Yaagobi zelfverzekerd. ,,Dan zijn de rollen omgedraaid’’.

In totaal doen zestien ploegen mee aan de nacompetitie voor twee plekken in de Eredivisie. Na de eerste ronde, volgen er nog twee. Mocht DZS de eerste ronde overleven, dan speelt het tegen de winnaar van de wedstrijd tussen SV Lake Valley (Venray) en Watergras (Gouda).

De wedstrijd van aanstaande vrijdag wordt gespeeld in de Sterrenburghal en niet in de Reeweghal, zoals gebruikelijk. Het aanvangstijdstip is wel zoals gebruikelijk om 21.15 uur.