Wederom complimenten maar geen punten voor FC Dordrecht

21 augustus 2010

DORDRECHT - In het vernieuwde Kras Stadion in Volendam was Dordrecht bijna vijf kwartier de baas over de thuisploeg, creëerde het meer dan een dozijn kansen, maar kwam het niet tot scoren. De nieuwe club van Gert Kruys deed dat wel, na een kwartier spelen verzilverde (wie anders dan) Melvin Platje de eerste de beste mogelijkheid voor zijn ploeg: 1-0.

FC Dordrecht – waar Ramos en Versluis toch fit genoeg bleken om te spelen - had toen echter al lang en breed op voorsprong kunnen staan. Al na tien seconden (!) kreeg Raily Ignacio de eerste kans, maar stuitte op doelman Robbin Ruiter die in de volgende minuten, al dan niet met behulp van zijn verdedigers, nog een drietal Dordtse pogingen verijdelde. Het was spitsroeden lopen voor Volendam dat tegen een fel jagend Dordrecht toen al naar adem moest happen.

Toen de groen-witte storm luwde, sloeg Volendam gelijk toe en kon het ook de eigen vaardigheden tonen zonder tot verdere kansen te komen. Die kreeg Dordrecht wel. Andermaal zette Cecilo Lopes een medespeler vrij voor de goal, maar andermaal had Ruiter op het halve uur een knappe parade op de inzet van Dave Huymans.

Na rust, met Moussa Kalisse voor Juanito Sequeira, schakelde FC Dordrecht nog een tandje bij en drukte het de thuisclub perioden lang ver terug op eigen helft. De ene na de andere aanval rolde, soms gelardeerd met fraaie combinaties, over de nieuwe kunstgrasmat in de richting van de uitblinkende Robbin Ruiter. De zwoele zomeravond was zwanger van een Dordts doelpunt, maar de bevalling wilde niet komen. Zelfs met het inbrengen van de extra aanvallers Erik Quekel (die daarmee na vijftien maanden officieel zijn rentree op de velden maakte) en Renaldo Jongebloet bleek geen verloskundige voorhanden. Ruiter gaf nog geen centimeter ontsluiting.

In het laatste deel van de wedstrijd, waarin het aanzienlijke Dordtse legioen de ploeg naar voren bleef juichen en Volendam via de counter eindelijk weer eens over de middenlijn wist te komen, steeg de spanning tot een hoogtepunt. Illustratief waren twee corners in de slotminuten waarbij Volendam liefst zes verdedigers op eigen helft hield en slechts drie aanvallers naar het front stuurde.

Na vierennegentig slopende minuten konden Kruys en de zijnen opgelucht adem halen. Terwijl de supporters in het bezoekersvak hartstochtelijk de spelers voor hun inzet en strijd bedankten, mocht Henny Lee voor de tweede achtereenvolgende maal niet meer dan de complimenten in ontvangst nemen. “Maar we zijn op de goede weg”, zei de oefenmeester strijdlustig. “Met dit Dordrecht gaat het helemaal goed komen. Geloof mij maar”.