FC Dordrecht blijft wederom met lege handen

28 augustus 2010

DORDRECHT - Voor de derde achtereenvolgende keer trok FC Dordrecht met de kleinst mogelijke marge aan het kortste eind. Helmond Sport was na drie minuten al klaar toen Andrade de 0-1 mocht scoren. Na 22 minuten haalde scheidsrechter Sanders de angel uit de wedstrijd toen hij Ingnacio na een onbedoelde actie (inkomen met hoog been) toch met rood wegstuurde.

Het sierde Dordt dat het zich niet verslagen gaf. De tien van Henny Lee herpakten zich en Helmond tot de rust feitelijk eenvoudig van het lijf. Na de thee zette het ondertal van Dordrecht de gasten vast op helft, maar de beste kansen bleven voor Helmond Sport. Vol overgave stortte de defenisie zich echter telkens in de baan van het schot waardoor de verdiende gelijkmaker tot de mogelijkheden bleef behoren. In de slotfase kwam het stijdende en knokkende Dordrecht nog dichtbij, maar bleef een treffer uit.