FC Dordrecht wint eenvoudig van AGOVV

27 september 2010

DORDRECHT - Op zondag 26 september 2010 hoefde FC Dordrecht zich niet bovenmatig in te spannen om de drie punten binnen te halen, in nog geen half uur was de klus geklaard, Tussen de 15e en 38e minuut werd het scorebord aan de rechterkant drie keer opgevoerd: 0-3.

De opening van de wedstrijd was nog rommelig. Dordt, dat in dezelfde basisopstelling optrad als afgelopen donderdag, zocht naar het ritme en balgevoel. De thuisclub deed daar echter feitelijk niet voor onder hoewel het in de achtste minuut wel de eerste (en enige) kans kreeg, Van der Ploeg pareerde echter attent. Die ene waarschuwing was voldoende om de zaken recht te zetten. Dordrecht pakte het initiatief en trok de wedstrijd naar zich toe.

Het surplus binnen de lijnen werd al snel in de score tot uitdrukking gebracht. Tommie Beugelsdijk knikte met een bekeken kopbal een perfect aangesneden vrije trap van Dave Huymans in het doel: 0-1.

FC Dordrecht behield de controle en drong de ploeg van Hans de Koning ver terug.

De tweede treffer leek slechts een kwestie van tijd, maar het gladde kunstgras van het “Fly Brazil / Desko Stadion” bleek met uitglijders van Kalisse en Cairo vooralsnog het grootste struikelblok.De 0-2 viel op het halve uur alsnog, Ridny Cairo gaf vanaf rechts een afgemeten voorzet die bij de tweede paal door Erik Quekel tegendraads en onhoudbaar werd ingekopt.

AGOVV verloor zienderogen de moed en het geloof omdat het er tegen een vrijuit combinerend Dordrecht er totaal niet aan te pas kwam. Uit de golf van aanvallen kopte Erik Quekel op de lat, knalde Guy Ramos op de vuisten van doelman Stefan Post en verdiende Nick Coster een strafschop toen hij ten val werd gebracht nadat hij door Cecilio Lopes in kansrijke positie was gemanoeuvreerd. Lopes zelf vonniste onberispelijk vanaf elf meter: 0-3.

Gezien het spelbeeld leek de verwachting op nog meer doelpunten in de rust aannemelijk, maar in het tweede deel zakte de wedstrijd langzaam weg. AGOVV slaagde er niet in dreigend te worden en redelijk gemakkelijk behield FC Dordrecht de controle waarbij het zelf van tijd tot tijd wel tot kansen kwam.

In de 65e minuut liet Cecilio Lopes zich met een opspelende hamstring uit voorzorg vervangen, Renaldo Jongebloet was zijn vervanger. Het gemis van de aanvalsleider veranderde de verhoudingen echter niet. Pas in de slotfase had Nick van der Ploeg nog een knappe redding nodig om de eerste “nul” van dit seizoen tot het einde te brengen. Door de overwinning steeg FC Dordrecht naar de elfde plaats.