DZS declasseert MMS met 11-2

02 oktober 2010

DORDRECHT - De aanhang van DZS was het er vrijdagavond wel over eens; ze hadden in de Reeweghal de beste wedstrijd van de Dordtse Eredivisionist in jaren gezien. Tegenstander MMS United kreeg geen kans tegen de op stoom geraakte doelpuntenmachine uit Dordrecht. De ene goal was nog mooier, dan de andere. Het werd uiteindelijk 11-2.

Coach Mohammed Belahcen had na afloop dan ook moeite om een brede grijns, die praktisch gezien van oor tot oor liep, te onderdrukken. ,,We waren geduldig voor de goal, alle afspraken werden nagekomen en we hadden een winnaarsmentaliteit", aldus Belahcen. ,,Ik ben trots op de jongens".

Belahcen zag hoe DZS tot halverwege de eerste helft een klinische manier van voetballen op de mat legde. Met veel overtuiging werden de goals afgemaakt en daarbij werd niets weggegeven. Na 30 minuten stond er een 6-0 stand op de borden en daar was niets aan af te dingen. Ibrahim Eisati steeg vrijdagavond boven zichzelf uit en nam (aanvallend) DZS aan de hand. Met zijn explosiviteit en snelle acties was hij vaak gevaarlijk en ook vooral doeltreffend. Ook aanvaller Abdellatif Ayadi was weer bijzonder nuttig. Hij viel niet op, maar was (weer) bij zes doelpunten betrokken. Achterin heerste Samir Yaagobi als kapitein op een schip, waardoor er vrijwel geen bal in de buurt kwam bij doelman Moussa Jihate.

DZS miste bovendien ook nog eens het boegbeeld in de aanval, Mounir Boukhari. Het lijkt erop dat de oud-speler van Malabata een ingescheurde knieband heeft. Daar staat normaal gesproken vier tot zes weken rust voor. Mogelijk is DZS de spelers dus twee maanden kwijt, eerdat hij weer wedstrijdfit is.

Voetbalshow
In de laatste tien minuten gingen bij DZS Team Truva alle registers open. Bij MMS was het geloof ook wel weg, waardoor ook voor showvoetbal de ruimte leek te ontstaan. Mohammed Boukrouche maakte zijn eerste goal van dit seizoen, een bal die echt door alle spelers was aangeraakt. De mooiste treffer was de vierde goal van Eisati, die op een vierkante meter eerst drie spelers het bos instuurde, voordat hij doelman Azzouz verschalkte. Uiteindelijk kwamen alle DZS-spelers, met uitzondering van doelman Jihate, op het scoreformulier terecht

,,Dit wordt de wedstrijd waaraan we alle andere wedstrijden kunnen gaan spiegelen", zegt coach Belahcen. ,,Dit was de perfecte wedstrijd".

Dat MMS zelf ook nog twee keer wist te scoren, haalde slechts een klein deel van de glans af. Typerend genoeg waren het beide goals na een scheidsrechterlijke beslissing; een strafschop en een powerplay situatie.