FC Dordrecht behaalt gelijkspel tegen Eindhoven

15 november 2010

DORDRECHT - In de thuiswedstrijd op zaterdag 13 november 2010 tegen Eindhoven heeft FC Dordrecht zichzelf geen goede dienst bewezen. Andermaal maakte het zichzelf – onnodig – moeilijk en gaf het te makkelijk de doelpunten weg. Met het 2-2 gelijke spel raakte de tweede periodetitel buiten vizier.

Een uur voor aanvang begon het op de grijze zaterdag alsnog te regenen waardoor het veld met de derde wedstrijd in één week gaandeweg aan alle kanten begon te hobbelen. Daar zal de matige vertoning in de eerste helft echter niet debet aan zijn geweest. De thuisploeg, met de na zijn schorsing teruggekeerde Ramos ten koste van Huymans op het middenveld en Beugelsdijk voor toch weer geblesseerde Versluis in het hart van de defensie, slaagde er aanvankelijk nauwelijks in de bal twee keer naar de goede kleur te spelen. Het zocht wel, maar vond niets of de tegenstander.

In het eerste kwart viel er dan ook amper wat te beleven, maar uit één van de eerste geslaagde aanvallen was het meteen wel raak. Sequeira ging met Kalisse door het centrum een één-twee aan en kwam vrij voor doelman Tahapary. Zijn inzet belandde echter op de paal waarna Erik Quekel de bal voor het intikken had: 1-0.

Toch werkte de treffer niet echt bevrijdend, pas in het laatste kwartier voor rust kwam Dordt enigszins aan voetballen toe, maar had het wel aan Nick van der Ploeg, met eerst een dubbele en daarna een enkele redding, te danken dat het ongeschonden de rust haalde.

IN de tweede helft zette Eindhoven aan en werden de dit jaar in de subtop meespelende gasten beter. De ploeg van Ernest Faber had vijf minuten nodig om uit de derde kans na rust de gelijkmaker te produceren. Bart van Brakel mocht zijn naam aan de 1-1 verbinden. En even later hadden de gasten zelfs op voorsprong kunnen komen, maar dat feestje werd op het laatste moment verijdeld.

Voor FC Dordrecht bleef het vooral nadrukkelijk zoeken naar de juiste patronen en de elf van Henny Lee vochten meer tegen zichzelf dan de tegenstander. De nimmer aflatende inzet werd echter wel beloond. Tommie Beugelsdijk torende hoog boven de Eindhovense keeper uit en kopte de 2-1 in de touwen. De Krommedijk haalde opgelucht adem en het gezang van de supporters kreeg op slag een vrolijke klank.

De vreugde was echter maar van korte duur. De Dordtse defensie was na de Eindhovense aftrap nog lang niet bij de les waardoor Jelle van Kruijssen binnen de minuut zijn ploeg kinderlijk eenvoudig weer op gelijke hoogte kon brengen: 2-2.

De leukste fase van de wedstrijd was daarmee aangebroken en beide ploegen probeerden de volle winst uit de strijd te slepen. Goed werd het nimmer, maar spannend wel. De broodnodige overwinning kwam nog binnen handbereik waarbij de grootste kans voor Nito Sequeira was. De noeste middenvelder kopte in vrijstaande positie echter ver naast.