Eerste fase voorbereiding FC Dordrecht afgerond

11 juli 2011

DORDRECHT - "Iedereen is nu een keer in de basis gestart en iedereen heeft nu een keer de tweede helft gespeeld.", sprak trainer Theo Bos na afloop van de derde oefenwedstrijd. "Ik heb alle spelers aan het werk gezien en ze hebben allemaal even veel speeltijd gekregen, dat was ook mijn bedoeling. Nu gaan we de volgende stap maken".

Even daarvoor had FC Dordrecht op het kort geschoren gras in Waardenburg zes keer weten te scoren tegen een regionaal selectie-elftal, de doelpunten werden daarbij keurig over beide helften verdeeld. "Ik heb positieve dingen gezien. Met name het positiespel zag er bij vlagen uit zoals ik het wil hebben. Het baltempo had soms alleen wel een tandje hoger gemogen. Achterin hebben we toch weer wat weggeven, dat staat niet helemaal", analyseerde Theo Bos.

De amateurs kregen na amper twee minuten spelen dan ook de eerste kans van de wedstrijd zomaar in de schoot geworpen toen Amevor en Versluis in het centrum zomaar vrije doortocht verleenden aan de spits die vervolgens op de uitgekomen Van der Ploeg stuitte. Daarmee was het echter ook gelijk gedaan met de dadendrang van de tegenstander die vervolgens massaal inzakten.

Via de zijkanten vond de Dordtse aanval echter de benodigde ruimte en nadat Renaldo Jongebloet de eerste kans nog aan zich voorbij had laten gaan, volleyde Jeffrey Rijsdijk na een geslaagde aanval wel tegen het net (1-0). De afgemeten voorzet kwam daarbij van de voet van Cecilio Lopes.

Het groots opgezette verdedigingsblok van de amateurs overleefde kansen van Rijsdijk, Kousemaker en Jongebloet waarna in de slotfase van de eerste helft Lopes en andermaal Rijsdijk de score tot een 3-0 ruststand opvoerden.

Na de onderbreking verschenen acht nieuwe namen binnen de lijnen (Lima had na ruim een half uur Amevor al afgelost) en voltrok zich een zelfde spelbeeld. De aanval kwam uiteindelijk tot elf gerichte doelpogingen waarvan er drie als treffer mochten worden genoteerd: Johan Versluis en Jessy Mayele met een kopbal en in de slotminuut Jermain van Pijkeren met een geplaatst schot in de kruising. De eindstand kwam daarmee op 6-0.

De uitslag is in dit soort oefenwedstrijden echter niet de hoofdzaak, het vertoonde spel (en daarmee de potentiële kracht) is belangrijker. Het vernieuwde FC Dordrecht ziet er wat dat aangaat hoopgevend uit met een gretige inzet en vaak fris combinatiespel. Komende dinsdag wacht met AGOVV de eerste serieuze krachtmeting.

Opstelling FC Dordrecht:
1e helft: Van der Ploeg; Gielisse, Amevor(Lima), Versluis, Coster; Rijsdijk, Vlasblom, Achterber, Kousemaker; Jongebloet, Lopes.
2e helft:Van der Ploeg; Gielisse, Lima, Versluis (Coster), Patijn; Hulst, Koksal, Post, Curiel; Van Pijkeren, Mayele.