Sani-Dump Dordrecht Lions verstevigt positie in de ranglijst door winst op IJCU Dragons Utrecht

31 januari 2012 door Liesanne

DORDRECHT - Ongeveer 300 toeschouwers hebben het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen IJCU Dragons Utrecht met 6-4 zien winnen . Door deze broodnodige overwinning behouden de Lions de aansluiting in de top van de competitie.

Zoals ik vorige week al vermeldde dient in deze fase van de competitie elke wedstrijd gewonnen te worden om aansluiting te houden in de top van de competitie en zodoende in aanmerking te komen voor de play-offs. Aan deze opdracht hebben de Lions zaterdagavond in ieder geval voldaan.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. Vanaf het beginsignaal was er van beide kanten snel ijshockey te zien. De aanvallen volgde elkaar snel op. Datzelfde gold ook voor de overtredingen en daarmee samenhangende straffen. Doordat de Dragons kort achter elkaar twee straffen veroorzaakten kwamen de Lions aan het eind van de vijfde minuut met vijf spelers tegen 3 spelers van de Dragons te staan. Deze powerplay werd door de Lions knap benut.

Jeroen van den Broek scoorde de openingstreffer nadat de puck in het aanvalsvak prima was rond gespeeld. Bram van Uden en Inge Mijnders konden hun assist laten noteren. De gelijkmaker kwam enkele minuten later waarbij goalie Kevin Riedijk kansloos was nadat hij door twee Dragon spelers was uitgespeeld. Toch konden de Lions met een voorsprong de thee opzoeken. Twee minuten voor het einde van de eerste periode was het Ramon van Waardenburg die uit de reboundshot van Martijn van Leer kon inschieten. De tweede periode begonnen de Lions wederom vol overgave. Toch konden de Dragons na 9 minuten langszij komen.
De Lions speelden op dat moment Penalty Kill i.v.m . een 2 minutenstraf van Jeroen van den Broek. Een afstandschot van de Dragons werd vlak voor het doel van richting veranderd en trof vervolgens doel. Dit doelpunt was onhoudbaar voor goalie Kevin Riedijk. De vier minuten hierop volgend liepen de Lions uit naar een 4-2 voorsprong door twee doelpunten van Inge Mijnders die overigens een prima wedstrijd speelde. Beide doelpunten werden tijdens de powerplay gescoord.
De Lions benutten de laatste tijd de powerplay steeds beter. Zo wordt er steeds meer gescoord en zijn mooie combinaties te zien, waarbij de tegenstander steevast onder druk wordt gezet. De Lions konden helaas niet al te lang genieten van deze mooie uitgangspositie. De Dragons gaven zich nog niet gewonnen en scoorden kort hierna de 4-3. Toch was het Bart Vink die, na een mooi en hard schot in de linker bovenhoek zorgde dat de Lions met twee punten verschil de laatste pauze in konden gaan.

Vier minuten in de derde periode liepen de Lions uit naar een 6-3 stand. Het doelpunt werd gescoord door Jeroen van den Broek met een hard schot op afstand, nadat deze was aangespeeld door verdediger Mitchell Riedijk. Zoals bijna gebruikelijk werden in deze periode meer straffen gemaakt. Hierdoor keken de Lions regelmatig tegen 1 tegenstander meer aan op het ijs. Door goed penalty kill te spelen kon de schade beperkt blijven. De Dragons probeerden nog dichter bij te komen maar strandden bij een eindstand van 6-4. Door deze overwinning staan de Lions op een derde plaats met 33 punten uit 17 wedstrijden. De nummer 1 en 2 hebben eveneens 33 punten maar een wedstrijd minder gespeeld.

Aanstaande zaterdag spelen de Lions de uitwedstrijd tegen Red Devils Den Bosch. Zondag volgt de thuiswedstrijd tegen de Tilburgse Destil Trappers . Aanvang 20.30 uur.