FC Dordrecht stijgt naar 5e plek na zege op Almere City FC

25 februari 2012

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft op vrijdag 24 februari op eigen veld geen fout gemaakt tegen Almere City FC. De ploeg van trainer Virgil Breetveld won met 2-1 door doelpunten van Santy Hulst en Roderick Gielisse.

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel en de beloning volgde snel. Hulst verschalkte keeper Erwin Friebel na knap voorbereidend werk van Jeffrey Rijsdijk: 1-0. De goede openingsfase kreeg geen vervolg. FC Dordrecht raakte het initiatief kwijt, zonder dat Almere City FC echt gevaarlijk werd. Cecilio Lopes was nog wel dichtbij een doelpunt, maar hij kwam een teenlengte te kort.

Ook in de tweede helft startten de Dordtenaren uitstekend. Vijf minuten na rust verdubbelde Gielisse de score toen hij werd bediend door Lopes: 2-0. Het duel leek daarmee beslist, totdat de gasten twintig minuten voor tijd uit het niets op 2-1 kwamen. Mikhail Rosheuvel bracht de spanning terug.

Een minuut later had Hulst de 3-1 op zijn schoen, maar zijn inzet hobbelde naast het doel. In de slotfase ging Almere City FC op jacht naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg hield stand.

Door de zege is FC Dordrecht gestegen naar de vijfde plaats van de eerste divisie.