Regionale sprintkampioenschappen zwemmen

25 november 2012

DORDRECHT - In Dordrecht werden zaterdag de regionale sprintkampioenschappen gezwommen. Deze wedstrijd wordt gezwommen in het 25 meterbad en alle leeftijdscategorieën komen drie keer aan de start. Er worden alleen 50 meternummers gezwommen dus het is een echte wedstrijd voor sprinters.

Per leeftijd komen steeds de snelste zwemmers van de kring Rotterdam aan de start, bij de jongere zwemmers de snelste 24 en bij de ouderen de snelste 16. De zwemmers van de Geul zetten bij deze wedstrijd 37 persoonlijke records op de klokken, de grootste tijdsverbetering kwam op naam van Tim van Heeswijk, die op de 50 rug meer dan 3 seconden van zijn beste tijd afhaalde.

In de categorie meisjes junioren 1 zwom Esmée Roodenburg naar een mooie bronzen medaille op de 50 vrij, op de 50 rug greep ze net naast het brons en werd vierde. Sofia de Graaf zwom een PR op de 50 school. Bij de jongens zette Tijmen Snier alle drie zijn starts om in een PR, René Verhagen liet 2 PR’s noteren en Aidan van Gool, Liam van Gool, Daan Wesdorp, Levi Tubex en Kevin Tittel verbeterden zich allemaal 1 keer. Chinouk Tschan, Kirana Hoogenbosch en Zoë van Gool zetten in de categorie meisjes junioren 3 ieder 2 PR’s op de klokken. Chinouk haalde op de 50 rug een mooie 5e plaats en werd op de 50 vrij 6e. In de categorie jongens junioren 4 liet Tim van Heeswijk 3 PR’s noteren, Joran Bakema, Nick Molle en Yaro Roodenburg zwommen ieder 2 PR’s en Bas van Middelkoop verbeterde zich 1 keer. Max Muller pakte op de 50 rug de 5e plaats. Sabrina de Graaf en Iris van Valen zwommen ieder een PR op de 50 rug bij meisjes jeugd. In de categorie jongens jeugd vielen 4 medailles. Tim Muller pakte het zilver op de 50 vrij en het brons op de 50 vlinder, de 50 rug leverde hem een 6e plaats op. Jesse de Win zwom naar zilver op de 50 school en brons op de 50 rug, op de 50 vrij werd hij 5e. Bij de dames verbeterde Samantha van Eijk zich op alle drie de afstanden, Sunanda van Heteren pakte een 6e plaats op de 50 school.  Bij de heren was er een 4e plaats voor Ivan van Omme op de 50 rug en een 6e plaats op de 50 school. Giovanni den ouden zwom in een PR naar de 5e plaats op de 50 rug en Jasper de Win werd op de 50 vrij 6e en op de 50 vlinder 5e.