Dordrecht blijft koploper na gelijkspel in Volendam

02 december 2013

DORDRECHT - Met een 2-2 gelijkspel heeft FC Volendam zondagmiddag de zegereeks van FC Dordrecht onderbroken. Na zes achtereenvolgende overwinning moesten de Schapekoppen dit keer eens punten inleveren, maar de wedstrijd van de Dordtenaren was enerverend als altijd.

Met Javier Vet in plaats van de geschorste Alisic behield Harry van den Ham gedwongen het ritme van een wekelijks andere basisopstelling, maar andermaal weerhield dat de gasten niet van het initiatief in de tweestrijd in bezit te nemen. De getergde thuisclub bood echter dapper tegenspel en wilde na de ontluisterende 1-5 tegen Emmen van een week eerder iets rechtzetten. De winnende intentie van beide ploegen maakten er een boeiend schouwspel van.

Het echte spektakel ontbrandde echter pas na rust. Dordt kreeg de beste kansen, maar Volendam scoorde. In de 68e minuut noteerde Tom Overtoom met een droge schuiver de verrassende 1-0 en vijf minuten later gaf Ludciano Marengo de hoop op een sensatie: 2-0.

Normaal gesproken een gelopen koers, maar niet bij FC Dordrecht. De ploeg bewees al eerder de veerkracht, de achterstand bleek alleen maar het sein alle remmen los te gooien. Erixon Danso schoot amper een minuut later zijn ploeg terug in de wedstrijd: 1-2.

Dordrecht ging onmiddellijk op jacht naar meer, maar vijf minuten later legde de veel te kwistig met kaarten strooiende scheidsrechter Janssen de bal aan de andere kant op de stip na een vermeende handsbal. Janssen oordeelde Fortes als dader en zond de verdediger tot ieders ontsteltenis met een tweede geel naar de kleedkamer. Het was immers Marvin Peersman die de bal had geblokkeerd.

In het tumult dat daarna ontstond putte Warner Hahn zoveel kracht dat de doelman met een katachtige reactie de penalty van Overtoom uit de hoek ranselde. De redding van de Dordtse doelman gaf Dordt én de wedstrijd een extra ‘boost’. De stormloop op de Volendam-veste werd geopend.

De arbitrage zocht aansluiting bij de temperamentvolle dadendrang, binnen enkele minuten beloonde Janssen Volendammer Schweibbe ook met een tweede gele kaart. De aantallen binnen de lijnen waren weer op gelijke hoogte en even later ook de score: Paul Gladon bekroonde een fraaie aanval met de 2-2.

Met tien tegen tien waren de ruimtes groot geworden en denderde Dordt met volle kracht in de richting van Volendam-keeper Timmermans die zijn team met een paar reflexen overeind wist te houden. Toch leek de winst uiteindelijk toch nog aan de koploper toe te komen, maar de derde Dordste treffer vond wegens buitenspel geen genade bij Janssen.

Na 94 enerverende minuten werd derhalve de remise overeengekomen waarin beide ploegen een tevredenheid in konden vinden. Van den Ham en De Koning schalden na afloop de loftrompet over elkaar waarmee de wedstrijd een terechte eer werd bewezen.