FC Dordrecht wint ruim van Telstar

19 april 2014

DORDRECHT - De jacht op de titel werd op vrijdag 18 april vervolgd in Velsen, waar Telstar de tegenstander was. Trainer Harry van den Ham had een volledig fitte selectie tot zijn beschikking, ook Jeffry Fortes keerde terug na zijn schorsing. Met nog drie wedstrijden voor de boeg moet FC Dordrecht hopen op een misstap van Willem II en zelf de volle buit halen uit de nog resterende wedstrijden. Te beginnen op sportpark Schoonenberg.

Al na 3 minuten spelen neemt FC Dordrecht de voorsprong, een vrije trap van Robin Gosens landt op het hoofd van Ilias Haddad en die kopt simpel binnen. Een prima begin voor de Schapenkoppen, maar Telstar bijt ook direct van zich af. Het is dan ook terecht dat Kevin Brands na een goede actie van Van Mieghem kan scoren. Diezelfde Brands is nog geen vijf minuten later de maker van de 2-1, als een corner slecht verwerkt wordt door de Dordtse defensie. De bal rolt tergend langzaam van de voet van de Telstar spits en laat Hahn verbaasd achter.

Nog maar amper bekomen van de achterstand, mag Javier Vet vrij combineren met spits Gladon en kan hij dwars door de defensie snijden en koelbloedig de 2-2 aantekenen. Een uitstekende actie van de middenvelder die sinds lange tijd weer eens in de basis mocht beginnen. Slechts twee minuten later kan het goedgevulde uitvak weer een treffer toejuichen. Het is wederom Gosens die voorgeeft en een medespeler vindt. Jeffry Fortes kan van dichtbij de 2-3 op de borden zetten.

En zelfs dan is het voor de rust nog niet over, want na een doelpuntloos kwartier is het vlak voor rust weer raak! Giovanni Korte kopt een puntgave voorzet van Javier Vet van dichtbij binnen en zet de ruststand op 2-4. Een comfortabele voorsprong, maar gezien het wedstrijdverloop een nog allesbehalve zekere drie punter.

De tweede helft begint met dezelfde spelers, maar het spelbeeld is wel degelijk verschillend. FC Dordrecht temporiseert en loert op uitbraken over de vleugels. Giovanni Korte heeft de vijfde treffer voor het intikken maar vergeet de bal aan te tikken na een scherpe voorzet van Gosens.

Uiteindelijk is de Hagenees wel de maker van het bevrijdende doelpunt voor de bezoekers. Na een schot op de lat van Telstar en een knappe redding van Warner Hahn, trapt de doelman direct naar voren en kopt een Telstar verdediger de bal in de voeten van Korte. Die kan vervolgens simpel scoren. Het zojuist ingezette slotoffensief van Telstar is daarna snel ten einde en FC Dordrecht speelt de wedstrijd zonder al te veel moeite uit.

FC Dordrecht maakte vanavond geen fout, maar concurrent Willem II deed dit ook niet in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. De 3-2 voorsprong werd met man en macht verdedigd, waardoor de Tilburgers nog altijd twee punten voorstaan aan kop van de ranglijst.

Maandag vervolgt FC Dordrecht de jacht op Willem II in Den Bosch, als het op bezoek gaat bij de lokale FC aldaar. Willem II krijgt Telstar op bezoek, trainer Marcel Keizer belooft Harry van den Ham dat de sportieve plicht vervuld gaat worden.