FC Dordrecht overtuigend naar de finale nacompetitie

12 mei 2014

DORDRECHT - Na de sterke wedstrijd in Venlo, was het ticket voor de finale van de playoffs al bijna binnen. Heel veel Dordtenaren waren op zondag 11 mei naar de Krommedijk gekomen om het bereiken van die finale te gaan vieren. De bezoekers hadden nog meer blessures te verwerken gekregen, maar begonnen de wedstrijd met een uiterst aanvallend ingestelde ploeg. En terecht, want zolang de bal rolt, zijn de prijzen nog niet vergeven.

De intenties van VVV waren duidelijk, maar door toedoen van Paul Gladon werden deze al direct getest. Een echt spitsendoelpunt van de aanvaller liet het scorebord een 1-0 stand noteren voor de thuisploeg. Bijna werd het daarna meteen 2-0, maar een harde uithaal van Jeffry Fortes passeerde de paal aan de verkeerde kant. FC Dordrecht liet zich in de eerste helft wederom van zijn beste kant zien en met vloeiend combinatievoetbal werd VVV ver op eigen helft teruggedrongen. De kansen voor Dordt stapelden zich op, Korte was met zijn inzet op de paal nog het dichtst bij een treffer. VVV zette daar enkel afstandschoten tegenover, makkelijke prooien voor doelman Hahn. Vlak voor rust was Leon de Kogel namens de bezoekers bijna de gevierde man, maar hij kwam een teenlengte tekort om de gelijkmaker binnen te tikken.

Na rust nam FC Dordrecht tot ergenis van trainer Harry van den Ham iets gas terug. De gelijkmaker van Reimerink kwam dan ook niet uit de lucht vallen en de gasten namen vervolgens het heft in handen. Tweemaal moest Warner Hahn reddend optreden, maar de toon was gezet. Ook de meegereisde supporters lieten zich horen en de spanning in de wedstrijd was ineens terug. Des te groter was de opluchting aan Dordtse zijde, toen Jeffry Fortes in de 83e minuut profiteerde van een teruggelegde bal van Ilias Haddad en de 2-1 in de netten werkte. De Krommedijk barstte uit zijn voegen, de finale van de playoffs is bereikt.

Na het laatste fluitsignaal van arbiter Blom, vierden de supporters samen met de spelers de overwinning. Aankomende donderdag vervolgt de ploeg de race om promotie in de beslissende tweestrijd met Sparta Rotterdam. Die versloegen in twee wedstrijden NEC Nijmegen en zijn als nummer 16 uit de Jupiler League dus ook nog in de race voor het Eredivisie ticket.