RCD gedegradeerd naar vierde klasse

27 mei 2014 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Op zaterdag 24 mei speelde RCD een beslissende wedstrijd in de nacompetitie, na de eerste wedstrijd nipt te hebben verloren.. Na 80 minuten kwam RCD in de degradatiewedstrijd tegen Beek Vooruit op 3 - 1. Genoeg om degradatie naar de vierde klasse te ontlopen.

Maar zoals wel vaker in het hedendaagse voetbal gebeurt, sloeg in de blessuretijd het noodlot toe. Beek Vooruit kwam in de zesde minuut van de blessuretijd op 3 - 2, en dwong daarmee een verlenging af.

De verlenging werd een drama voor RCD. Boye Snoek en Anton Vissers scoorden voor Beek Vooruit 3 - 3 en 3 - 4. RCD kon er niets meer tegenover stellen en degradeerde ontluisterd naar de vierde klasse.