Fraaie doelpunten redden FC Dordrecht niet

19 september 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft Jong PSV niet de eerste nederlaag van het seizoen kunnen bezorgen. De Schapenkoppen kwamen op voorsprong, maar verloren het duel uiteindelijk met 3-2 in Eindhoven.

FC Dordrecht begon het duel in Eindhoven met dezelfde elf namen als vorige week. De Schapenkoppen begonnen goed aan het duel met de koploper, maar na tien minuten gespeeld te hebben was het Rosario die de score opende. De middenvelder stond op de rand van de zestien en rondde goed af. Coremans had hiervoor nog geen weinig te doen gehad.

De koploper van Jupiler League kon echter niet lang genieten van deze voorsprong, want via een geweldig schot van Chacon kwam Dordt op gelijke hoogte. Na een vrije trap die werd breed gelegd, schoot de Dordtse speler de bal op majestueuze wijze via de onderkant van de lat in het doel. Het was een goed opgaande wedstrijd tussen de twee. Vlak voor het rust ging opnieuw Michael Chacon op avontuur en dit keer was hij de man van de assist. Jafar Arias scoorde via op een bijzondere manier, hij scoorde door de bal achter het standbeen langs het doel in te werken.

Koploper vecht terug
Kort na de aftrap van de tweede helft was het al 2-2 na een doelpunt van Lammers. De Schapenkoppen waren niet helemaal wakker, want na nog geen uur gespeeld te hebben was Jong PSV op een 3-2 voorsprong gekomen. Opnieuw was Lammers de doelpuntenmaker voor de Eindhovenaren.

Dordt probeerde weer terug in de wedstrijd te komen. In een wedstrijd die alles behalve smerig was kreeg Jong PSV een rode kaart. Rigo met een gevaarlijke overtreding op Van Haaren en arbiter Mulder toonde de speler uit Eindhoven de rode kaart.

Gérard de Nooijer bracht twintig minuten voor tijd een extra aanvaller, Thomas, in het veld om door te drukken en de gelijkmaker te forceren. De kansjes kwamen er wel voor Dordt, maar echt gevaarlijk werden de mannen uit Dordrecht niet. Het bleef tot het laatste moment spannend toen Arias de bal rakelings langs het doel van Jurjus schoot.

FC Dordrecht ging met gebogen hoofd richting huis en gaat zich klaarmaken voor het bekerduel van woensdagavond tegen Sparta.