FC Dordrecht lijdt kleine nederlaag in Limburg

17 oktober 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft de eerste wedstrijd na de interlandperiode niet kunnen winnen op bezoek bij MVV. De Schapenkoppen verloren het duel na een lange strijd met 2-1 in Maastricht. Ricky van Haaren zorgde er laat voor dat de uitsupporters nog opsprongen.

Onder de druk uit komen
Het was afwachten hoe trainer Gérard de Nooijer ging spelen tegen MVV. Hij beschikte niet over een spits na de blessure van Arias en de geschorste Thomas. Da Cruz en Daniels vormden samen de aanvalslinie.

De eerste tien minuten kwam er weinig actie van Dordtse kant, MVV deelde al wat plaagstootjes uit. Verheydt en Schroijen maakten het Tim Coremans een aantal keer goed lastig maar de keeper van Dordrecht stond uitstekend zijn mannetje. Da Cruz en Daniels zorgden namens FC Dordrecht voor gevaar bij het Maastrichtse doel. Diezelfde Da Cruz moest kort voor de rust het veld ruimen door een blessure. Alvin Daniels was dichtbij een treffer, na wat combinaties op het middenveld was zijn afronding echter niet nauwkeurig genoeg en stifte hij de bal over het doel.

Dordtse defensie doorbroken
Het begin van tweede helft bleef MVV dreigend richting het doel van Coremans voetballen. Dordt had het in de eerste fase van de tweede helft knap lastig om Verheydt in toom te houden. Na ruim een uur gespeeld te hebben was de openingstreffer voor MVV, via de voet van Ippel. Een grote kluts voor het doel van Coremans zorgde voor de inleiding van de 1-0. Berenstein en Pisas werden ingebracht om toch iets proberen te forceren in het laatste kwartier. Het doordrukken van Dordrecht werd niet beloond ook niet met het schuiven van Amevor in de spits. Invaller Vleugels schoot van 25 meter op doel maar zijn poging werd in de kiem gesmoord.

Vlak voor tijd kreeg Chacon een enorme kans maar ook zijn schot werd geen doelpunt. Uit de tegenstoot van deze aanval werd het 2-0 door een doelpunt van Verheydt. De Dordtenaren waren van slag door dit beslissende doelpunt maar zorgden er wel voor dat het uitvak nog iets te vieren had. Ricky van Haaren scoorde in de extra tijd nog de aansluitingstreffer maar scheidsrechter Bax floot kort daarop af. Keeper Bo Geens bleef nog op het veld voor een blessurebehandeling nadat hij bij het doelpunt van Van Haaren met zijn hoofd tegen de paal knalde. We hopen dat hij er geen letsel aan overgehouden heeft.

FC Dordrecht vertrok met lege handen uit Maastricht en gaat zich klaarmaken voor de wedstrijd tegen Almere City.