FC Dordrecht ten onder in Venlo

05 november 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft in Venlo niet kunnen herstellen na de verloren partij tegen FC Emmen. De Schapenkoppen kwamen te laat op gang om een vuist te maken en verloren de wedstrijd met 3-1 in De Koel.

Op tijd gelijk
De ploeg van trainer De Nooijer begon met dezelfde elf als in het duel tegen FC Emmen. Aan de kant van Dordrecht één opvallende naam op de bank, Jeremy Cijntje. De jeugdspeler van de Dordtenaren mocht voor het eerst deel uit maken van de selectie.

Het was een eerste helft waarin beide ploegen niet nauwkeurig waren. Het VVV dat overtuigend van Jong Ajax won was in de eigen Koel niet groots. De Venlonaren waren in de openingsfase het meest dreigend van de twee, de thuisploeg wist steeds een gaatje te vinden in de achterhoede van de Schapenkoppen maar echt gevaarlijk werden de Limburgers niet.

FC Dordrecht kon in het eerste half uur geen vuist maken tegen de nummer twee van de Jupiler League. Met combinaties op de flanken probeerden de Dordtenaren wel door de defensie van VVV heen te komen maar het lukte niet om het Van Crooij lastig te maken. In dat half uur was Venlo op voorsprong gekomen door een doelpunt van die andere Van Crooij maar dit was Vito van Crooij. Alessio Da Cruz protesteerde nog omdat de bal voor het doelpunt over de lijn was geweest maar kreeg daarvoor een gele kaart. De Schapenkoppen hadden even nodig om deze tegentreffer te verwerken maar kort voor de rust kwam de gelijkmaker op het scorebord. Na een overtreding op Michael Chacon, in de zestien meter, gaf scheidsrechter Van de Graaf Dordt een strafschop. De middenvelder ging zelf achter de bal staan en schoot de bal strak in de rechterbovenhoek.

Opnieuw beginnen
De tweede helft was niet veel anders dan de eerste, twee ploegen die niet nauwkeurig aan de bal waren. Wel waren de beide partijen hard op zoek naar een doelpunt maar helaas was de thuisploeg degene die als eerste scoorde. VVV Venlo kwam kort voor het uur op voorsprong via een (discutabele) penalty die werd benut Leemans. De Dordtenaren knokten voor een gelijkmaker. Via Da Cruz en Thomas kreeg de doelman van VVV Venlo nog grote kansen te verwerken maar een doelpunt bleef uit. In de laatste tien minuten van het duel viel, tegen de verhouding in, de 3-1. Seuntjes schoot ondanks de redding van Coremans de bal alsnog achter de Dordtse doelman. Vleugels en Boogers werden ingebracht als versterking maar konden de nederlaag niet voorkomen.De wedstrijd eindigde opmerkelijk. Scheidsrechter Van der Graaf gaf nog rood aan VVV Venlo speler Receveur maar hij bleef meespelen zonder dat de arbiter dit opmerkte.

Volgend weekend is er geen competitie vanwege interlandwedstrijden. Hierna maakt de ploeg zich op voor de (thuis-)wedstrijd tegen Helmond Sport op vrijdag 18 november.